perjantai 28. kesäkuuta 2013

Viiniä ja vähän polttaripohdintaa

Heippahei, kirjoittelen täällä samalla, kun siemailen punkkua. On aika hyvää, m-mmm.

Ei, tämä ei ole mikään nolo kännipäivitys, vaan punkun (ja valkoviinin ja kuoharin) juominen kuuluu nykyään miltei arkipäiväisiin rutiineihimme. Meinaa testailemme, mitä juomia tarjoamme häissä, hehe! :)

Tässä kesän mittaan olemme kyselleet Alkon kassoilta ja Ruotsin-laivan tax free -myyjiltä vinkkejä hyviksi viineiksi, kun valinnan pitäisi miellyttää monta makua ja sopia monen eri sorttisen ruuan kanssa. Alkumaljaksi tulee kuohuviiniä, emmekä tunteneet niitä miltei lainkaan.

Sulho lähtee bestmanin kanssa ensi viikolla hakemaan viinejä Virosta. Tai näin ainakin oletan. Sulhoa kun tultiin tänään hakemaan polttareihin, niin en voi olla laisinkaan varma, jos hänet onkin raijattu Suomenlahden toiselle puolelle jo nyt. Noh, tuskin he samalla reissulla jaksavat hoitaa viinipuolta ;) Tiesin polttareista jo etukäteen ja toivon kovasti, että sulholle ne, tai edes niiden ajankohta, tuli yllärinä.

Itselläni suurin toivomus miehen polttareista on, ettei hän a) katkaise jalkaansa tai b) riko polveansa. Kepeillä könkkäävä sulhanen olisi tosi kurja juttu. Tässä vuosi sitten sulhasen polvi menikin rikki töissä, joten nyt saisi mies pysyä kasassa ainakin seuraavat 2 viikkoa. Sen jälkeen ei haittaa enää niin paljon :D Muistelen jalan telomistraumojen osalta myös sitä, miten vanhojen tanssiparini muinoin teloi jalkansa ennen suurta päivää... mutta onneksi koki ihmeparantumisen juuri parahiksi! :)

Minulle itselleni ei tule polttareita, koska en halua sellaisia. Pistetään syyksi se, että olen monessa häihin liittyvässä asiassa vastarannankiiski, myös tässä.

Tosti Butterfly -kuoharia tarjoillaan
todennäköisesti häissämme alkumaljana. 

No niin, palataan viineihin.

Suunnitelmissamme on ostaa kuohuviiniksi Tosti Butterfly (Demisec, Italia) -kuoharia, jota suositteli kiva myyjä Perniön Alkossa.

Sen sijaan laivalla Martini Asti -kuoharia hypettänyt myyjä (joka sekin oli tosi kiva tyyppi) saa nyt täystyrmäyksen. Myyjä kehui, miten kuohari on makeampaa kuin normaalisti, kuulemma mummot ja mammat tykkää ja että hän tarjoaisi sitä, mutta hyyyi, yhden siemauksen jälkeen en voinut juoda enempää. Se oli kuin limpparia, mutta pahempaa. Siis toooodella makeaa. Ei siis sitä!! xD

En muista, mitä muita olemme kokeilleet. Hyvä, että muistamme, mitä olemme valinneet :D

Valkoviinipuoli oli vaikeampi, koska mies ei tykkää valkkarista ja tuntuu vaikealta tehdä päätöstä yksin vain omaan makuun pohjautuen. Testasimme Vuoden viinin 2012 voittajan saksalaisen Anselmann Weissburgunder (trocken) 2012, joka oli mielestäni ihan hyvää, mutta hiukan vahvaa. Toisena testasimme saksalaisen Deep Roots Riesling (trocken) -valkkarin, joka oli muistaakseni aika hyvää, mutta siitä tuli kuuma :D Siis meille molemmille tuli tosi kuuma siitä?? Vai oliko silloin tosi kuuma ilta... En tiiä, mystistä, haha :D

Lempipunaviinini on israelilainen Yarden Mount Hermon, jota ostan yleensä aina, jos on punkun tarvetta. Pullon tunnistaa helposti etiketin kuvasta. En ole varma, saako tätä merkkiä Virosta, joten varuiksi olemme valinneet australialaisen Jacob's Creek Merlot Vintage 2012 -punaviinin. Juurikin sitä maistelen nyt :)

Mun lempipunaviinini <3 Suosittelen!

Meidän häistä ei tule sellaisia juominkibileitä, mitä usein on. Toivottavasti kukaan vieraista ei pety tai loukkaannu illan juoma-annista, mutta meille tulee tosiaankin vain alkumalja ja ruuan kanssa puna- ja valkoviini. Siinä kaikki. Tarkoitus ei ole juottaa ihmisiä känniin, vaan viettää iloista juhlaa suht selvinpäin. Emme tietenkään kiellä, jos joku haluaa tuoda omat juomat. Se on jokaisen oma asia. Näillä mennään! :)

Mitäs te tuumaisitte tällaisesta juomapolitiikasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti