sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Nyt se on kirkossa kuulutettu!

Käytiin tänään kuuntelemassa Pyhän Laurin kirkossa meidän kuulutuksia. Nyt naimisiinmeno on kirkossa kuulutettu eli tositoosi virallista! :)

Pyhän Laurin kirkko Vantaalla.
Olipa kiva, että käytiin, vaikka itse nimien lukeminen kestää vain pari sekuntia. Kuuluttaminen tarkoittaa siis käytännössä sitä, että tulevan vihkiparin nimet luetaan jumalanpalveluksen yhteydessä. Samalla luetellaan myös kastetut ja kuolleet. En muista, milloin olisin viimeksi ollut perinteisessä jumalanpalveluksessa. Jäi tosi hyvä mieli, että käytiin! Oli mukavaa, kun kirkossa oli yllättävän paljon porukkaa, siellä laulettiin Suvivirsi ja pappi puhui ajatuksiaherättävästi.

Pyhän Laurin kirkko on käsittääkseni Vantaan suosituimpia vihkikirkkoja, eikä ihme, koska se on niin kaunis! Pyhän Laurin kirkko on muuten myös äitini rippikirkko. Tämän kirkon olisin voinut valita vihkipaikaksi, jos pitäisimme häät pk-seudulla. Tosin vapaita päivämääriä sinne ei noin vain löydykään.

Onneksi Suomi on täynnä upeita kirkkoja, niin ei tarvitse jonotella päivämääriä! :)

Pyhän Laurin kirkko on sisältä upean juhlavannäköinen.
Esteidentutkintakin on tilattu. Mulle selvisi vasta, kun luin Naimisiin.infon foorumia, että vihkiraamattu pitää pyytää erikseen kotiseurakunnasta, jos menee jossain muualla naimisiin.

Olipa hyvä, että asia ilmeni ajoissa, koska ei olisi tullut tuollainen mieleenkään. Osasimme siis pyytää esteidentutkintapyynnön yhteydessä Vantaan seurakunnalta vihkiraamatun jo valmiiksi, koska menemme naimisiin Salossa. Annamme vihkiraamatun sitten "meille annettavaksi" sille salolaiselle papille, joka meidät vihkii.

Vihkiraamattu odottelee jo valmiiksi h-hetkeä keittiön pöydällä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti