perjantai 9. elokuuta 2013

Hääpäivänä: Meilläkin oli hääbingo

Kuten monilla muillakin hääbloggaajilla, meilläkin oli ohjelmassa hääbingo. En olisi itse keksinyt moista ohjelmanumeroa, vaan tutkailin eri blogistien tapaa toteuttaa se, ja kyhäsin niiden pohjalta omani.

Meillä oli hääbingosta neljä eri versiota, jotka olin ihan vain tulostanut A4:lle. En satsannut bingon ulkoasuun sen enempää. Kyniksi ostimme edullisia lyijykyniä, jotka sulhanen sahasi puoliksi. Näin saimme kynistä tuplamäärän. Tämänkin lyijykynien sahaus-idean on useampi hääblogisti toteuttanut. :)

Suurin huoleni oli, että bingo olisi liian helppo. Kävikin aivan päinvastoin! Tuntui, että bingon kanssa tuskasteli useampi henkilö, kun rasteja ei kertynyt kuin sinne tänne. Meillä oli bingovaihtoehtoina kutakuinkin samat kuin kaikilla muillakin blogisteilla, joten vaihtoehdoista vaikeus ei ainakaan johtunut.



Olin satsannut bingossa siihen, että kyynelehdin mennen tullen. Ajattelin, että "morsian kyynelehtii" on ainakin takuuvarma rasti. Kun sitten kävikin niin, ettei mua itkettänyt yhtään (paitsi ehkä yhden kyyneleen verran veljeni esiintyessä tai äitini puheen aikana), oli bingon saaminen heti vaikeampaa.

Bingon saaminen edellyttikin vähän mielikuvitusta. Kolme ensimmäistä voittajaa saivat suklaa- ja karkkipalkintoja. Enoni voitti ensimmäisen palkinnon käyttämällä mielikuvitusta. Yksi rasti oli "häiden aikana sataa" ja koska meillä paistoi aurinko täyttä päätä, hän tiedusteli bestmaniltä, kelpaisiko kohtaan riisisade, jonka hääpari sai niskaansa. Kelpasi - ja siitä voitto!

Moni tuskasteli "karvaisen vieraan" ja "kuokkavieraiden" suhteen, mutta siinäkin olisi voinut keksiä jotain hassunhauskaa. Myös kohdasta "palokunta kutsutaan paikalle" olisi voinut veistellä vitsiä ja saada sitä kautta rastin, koska sulhanen on palomies. Kukaan ei kuitenkaan keksinyt hyödyntää tätä bingossa.

Bingon saaminen edellytti vähän mielikuvitusta. Esimerkiksi
kohdasta "palokunta kutsutaan paikalle" olisi voinut veistellä
vitsiä, koska sulhanen on palomies. Tätä ei kukaan
kuitenkaan hiffannut ja kohta jäi ilman rastia.

Yksi sukulaisistani alkoi spontaanisti kertoa lapsuusmuistoa minusta, jotta väki saisi rastin kohtaan "joku kertoo lapsuusmuiston morsiamesta". Se oli hienoa!

En oikein tiedä, mitä mieltä vieraamme olivat bingosta, mutta ainakin se toimi keskustelun herättäjänä. Tuntemattomat ihmiset saivat toisilleen jotain sanottavaa, kun pohtivat keskenään bingoa.

Loput kaksi palkintoa menivät juhlien nuoriso-osastolle, jossa ei ehkä oltu niin tarkkoja sääntöjen kanssa. ;)

Toteutimme bingon niin, että voittoon vaadittiin vaakasuora rivi (viisi rastia). Ensimmäiseen voittoon vaadittiin yksi rivi, toiseen voittoon kaksi riviä ja kolmanteen kolme.

Suosittelen hääbingoa ohjelmanumeroksi, koska se sopii suomalaiseen luonteenlaatuun. Kukaan ei "menetä kasvojaan", kenenkään ei tarvitse pelleillä tai osallistua väkisin, jokainen saa halutessaan osallistua omassa rauhassaan ja kaiken lisäksi bingo antaa puheenaiheita vierustovereille. Lisäksi vieraat tarkkailevat häätapahtumia eri silmin, kun yrittävät saada rastia paperiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti