maanantai 17. kesäkuuta 2013

Vihille suorassa nettilähetyksessä?

No jopas! Jos haluaa mennä naimisiin suuren maailman tyyliin, Turun tuomiokirkko tarjoaa nykyään mahdollisuuden lähettää omat häät reaaliaikaisesti netissä (!).

Turun tuomiokirkon sunnuntaimessut näytetään netissä livelähetyksinä ja nyt tuota samaa palvelua tarjotaan myös hääpareille. Jos kaukana asuvat sukulaiset tai muut läheiset eivät pääse paikan päälle vihkimiseen, sen voi kuitenkin seurata ruudulta. Tämä voi olla mukava vaihtoehto esimerkiksi huonokuntoiselle vanhukselle tai toisella puolella maailmaa asuvalle serkulle.

Samalla vihkimisestä saa itselleen tallenteen. Tietenkin tämä lysti maksaa, mutta voin kuvitella, että aika moni on valmis hankkimaan pysyvän muiston siitä hetkestä, kun sanoo tahdon. Etenkin kun taltiointi on toteutettu hienosti monikameratekniikalla (eikä siis kuvattuna kumminkaimanveljen värisevällä kädellä, eikä päällimmäisenä äänenä ole naapurin Jyrkipetterin puuskuttava hengitys ja yskähtely, heh).

Turun tuomiokirkko on keskiaikainen katedraali.
Se on Turun suosituimpia vihkikirkkoja.

Nettiä varten vihkimisestä tehdään salasanasuojattu lähetys, jota ystävät ja sukulaiset voivat seurata. Lähetys on teräväpiirtotekniikkaa, ja siinä käytetään neljää HD-laatuista robottikameraa. Jos kiinnostuit, lisää voi lukea Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän sivuilta.

Miltä kuulostaa? Innostuisitteko te moisesta mahdollisuudesta?

Turun tuomiokirkko on kyllä yksi Suomen hienoimmista kirkoista, jota itsekin harkitsin hääpaikaksemme noin nanosekunnin verran. Miinuspuolia ovat Pohjoismaiden pisin kirkkokäytävä, jota morsian joutuu kävelemään metritolkulla (tarkalleen sanottuna 80 metriä) ja se, että jos ei ole noin tuhatta vierasta, kirkko näyttää kovin tyhjältä. Toisaalta vihkipaikakseen saa aivan upean historiallisen kirkon Turun paraatipaikalta. Hulppeampia puitteita voi tuskin valita :)

Täällä saa häihinsä kuninkaallista tunnelmaa, jos haluaa
käpötellä alttarille samaan tyyliin kuin Madde tai Vickan.

Tallennus- ja nettilähetysmahdollisuus kuulostaa mielestäni aika luksukselta! Muistoksi voi jäädä tosi hieno tallenne, jossa todennäköisesti näkyisi myös vieraita eikä pelkästään vihkiparin takaraivot. :) Tätä olisi varmasti kiva katsoa vuosien päästä ja näyttää lapsille ja lapsenlapsille jajaja... Vai jaksaisikohan ne katsoa sellaista?

Voisin kuvitella, että kiinnostuneita kyselyjä tulee tulvimalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti