tiistai 28. toukokuuta 2013

Kuinka tilata hääpuku Kiinasta?

Tapoja on varmasti monia, mutta tässä minun tapani.

Aloitin sillä, että yritin löytää hääpuvun, josta pidän. Ainoa malli, jonka pystyn oikeasti kuvittelemaan juuri minun päälleni, on Allure Bridalsin malli 2558. Pidän pitsistä ja haluan ehdottomasti olkaimet pukuun. Koen oloni aivan alastomaksi olkaimettomassa mekossa. Koska kyseisen mallin hinta on yli tuhat euroa, eikä mulla ole sellaiseen varaa, päätin teettää mekon kuvan pohjalta. Sen ei tosiaankaan tarvitse olla samanlainen (eikä se voikaan olla), vaan tilauksessa on samanhenkinen tai samantyyppinen mekko.

Allure Bridalsin mekko 2558.

Googlailin eri keskusteluja kiinalaisista mekkovalmistajista. Ilmeni esimerkiksi, että aiemmin suosittu ja toimiva firma Weddingo ei ymmärtääkseni enää toimita mekkoja. Jotkut sieltä viime aikoina tilanneet olivat jääneet ilman mekkoaan. Olin jo ehtinyt laittaa heille kyselyn hääpuvusta sähköpostitse, mutta en saanut vastausta. Onneksi.

Suosittu ja takuuvarma Jasmine's Bridal Shop on paikka, mistä moni tilaa mekkonsa ja johon kaikki ovat aina tyytyväisiä. Paikka on myös amerikkalaisten suosiossa. Suosion takia Jasmine's ei kuitenkaan ole enää kauhean halpa. Hinnat ovat hitusen kalliimpia kuin yleensä kiinalaisfirmoissa. Heillä on myös paljon ruuhkaa suosion takia ja vastaaminen voi viipyä. Mekon saa 13 viikon kuluttua, ellei maksa ekstraa nopeutetusta aikataulusta.  Mulla ei ollut aikaa odottaa sitä 13 viikkoa.

Jasmine's Bridal Shopin nettisivut
Jasmine's Bridal Shopin FB-sivut (postaavat kuvia tehdyistä mekoista)



Aikataulupaineiden takia päädyin etsimään valmistajaa Aliexpressistä (Alibaba), jossa onkin sitten tuhansia valmistajia. Niitä kaikkia ei voi mitenkään käydä läpi. On aika tuurin kauppaa, minkä päätyy valitsemaan.

Yritin valita valmistajan seuraavien kriteerien mukaan:
- valmistajalla on sivuillaan aitoja kuvia itse tekemistään mekoista (ei pelkkiä mainoskuvakopioita), jotta näkee työn todellisen jäljen. --> Sivustolla on myös huijareita, jotka kopioivat toisten kuvia, joten tarkista, että kuvassa on valmistajan vesileima.
- valmistaja on saanut paljon positiivista palautetta lähiaikoina
- kommunikaatio pelaa chatissa hyvin ja nopeasti
- hintataso ei ole kaikista alhaisin (toivon, että hinta hiukan indikoisi laatua, mutta eihän sitä koskaan tiedä)

Bongasin valmistajista sellaisen kuin Amanda Novias (aiemmin nimellä lovingyoubridal). Kommunikaatio pelaa Amanda Noviaksen kanssa mainiosti. He vastaavat Aliexpressin chatissa yleensä 30 minuutin sisällä, ja juttelin ummet ja lammet mekostani heidän kanssaan ennen tilausta.


Heillä ei ollut valikoimassaan minun haluamaani mekkoa, joten postasin heille siitä kuvan ja kysyin hinta-arviota. Tämän jälkeen he lisäsivät kuvan valikoimaansa, jotta pystyin tilaamaan sen. Juttelin kankaan laadusta ja koristelusta sekä sain näytepaloja pitsistä (saan valita pitsin itse). He lähettivät mekosta kuvia työprosessin loppuvaiheilla, jotta sain kommentoida sitä ennen lähettämistä. Mekko tehdään mun omien mittojen mukaan.

Aliexpressin hyvä puoli on se, että heillä on maksutakuu. Valmistaja ei saa summaa ennen kuin minä olen saanut tuotteen ja hyväksynyt sen. Tämä on hyvä turva tilaajalle.

Amanda Novias Aliexpressin sivuilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti