torstai 4. heinäkuuta 2013

Laatikoittain viiniä Virosta

Olohuoneemme uusi sisustuselementti.

Siinä sitä nyt on! Sulho ja bestman kävivät hakemassa juomat häihimme Tallinnasta ja saivat kuin saivatkin tuotua ne kotiin neljällä kädellä. Sen verran suunnitelmassa piti joustaa, että pullot vaihtuivat laatikoihin.

Ennen matkaa googlailimme Viron alkoholikauppojen tarjontaa ja kas, niinpä tietenkin: niitä hyviä viinejä, joita olimme testanneet, ei edes löydy Virosta. Sentään valitsemaamme kuohuviiniä myytiin siellä.

Oli pakko tehdä muutoksia suunnitelmiin.

Unelmissani meillä olisi tarjottu viiniä tyylikkäästi lasipulloista, mutta käytännössä joudumme tyytymään viinilaatikoihin. Ei niin suuria määriä lasipulloja olisi mitenkään järkevästi saanut tuotua Virosta (siis miehet halusivat lähteä ilman autoa).

Vieraamme joutuvat nyt ihan itse hakemaan viiniä baaritiskin hanapakkauksista (buu). Mutta eivätköhän he selviä siitä. Ehkä tämä ei ole oikeasti merkityksellistä kenenkään muun mielestä kuin minun. Toisaalta olen sellainen läikyttelijä, että on vaarallista, jos meitsi alkaa kantaa juomaa ihmistungoksen keskellä. On siis bonusta, jos tarjoilija kaataa juoman suoraan eteeni. Koska hääpäivänä pukeudun valkoiseen, aion todellakin pysyä kaukana punaviinistä! ;)

Meillä onkin nyt kaikkien huolella maisteltujen viinien sijaan tuikitavallisia perusviinejä. Ai miksi? Noh, koska laatikoissa on saatavilla vain niitä perusviinejä.

Alkumaljaksi tulee Tosti Butterfly -kuohuviini ja se sentään on ihan pulloissa :D

Tarjolla on kahta eri punaviiniä ja valkoviiniä: Torres Sangre de Toro (aika hurja nimi, "härän veri"), JP Chenet Cabernet-Syrah (Suomen ostetuin punaviini), Torres Vina Esmeralda ja JP Chenet Colombard-Chardonnay. Jos viinit on ihan kuraa, älkää pliis kertoko siitä mulle! Mä meinaa tein miehille listan, mitä viinejä otetaan, koska heidän asiantuntemuksensa pätee enemmänkin tuolla olut-osastolla (kumma juttu, hehe), ja viinien kryptiset nimet aiheutti heille hiukan päänsärkyä.

Kyllä se vaan tulee halvaksi ostaa juomat Virosta. Muutamankin euron ero hinnassa tuntuu nopeasti, kun ostaa paljon. Jäin vielä miettimään, osasimmeko arvioida viinin määrän oikein noin 75 aikuiselle. Arvioiminen on tosi hankalaa, etenkin tällä matikkapäällä. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti