tiistai 2. heinäkuuta 2013

Vatsan täytettä Ruukin Krouvista

Häidemme ruuat tekee mathildedalilainen ravintola Ruukin Krouvi.

Koska juhlapaikallamme hotelli Strandvikilla ei tänä kesänä ole omaa ravintoloitsijaa, meidän piti hankkia häihimme pitopalvelu. Noh, Ruukin Krouvi ei suoranaisesti ole pitopalvelu, vaan ravintola, mutta uskaltauduin silti tiedustelemaan, josko saisimme ruuat ja tarjoilun heiltä. Ja saammehan me! Nyt he tekevät itse asiassa enemmänkin keikkaa Strandvikiin ja toisetkin häät on heillä tiedossa siellä meidän jälkeemme.

Sulho kävi tänään Mathildedalissa juttelemassa kokin kanssa. Lähinnä piti sopia vieraiden erikoisruokavalioista ja kakusta sekä jutella muista viime hetken viilauksista. 

Kun sulho soitti minulle ja kertoi, että vielä ensi tiistaina voi tehdä muutoksia menuun, mutta sen jälkeen kokki alkaa jo tehdä ruokia, vastasin spontaanisti, että "ei kai se kokki nyt jo ensi viikolla niitä ruokia ala tehdä?". Sulho vastasi:

- Kulta, me mennään ensi viikolla naimisiin.

- Ai mennään vai? Ei oo todellista, miten se voi olla jo ensi viikolla?! Voitko sitten muistuttaa hääpäivänä, että se on tänään? :D

Niin, että tuli mulle vähän yllärinä, että häät todellakin ovat jo ensi viikolla. Päässäni olin laskenut, että siihen on aikaa kaksi viikkoa ja ensi viikko kuulostaa niin kovin läheiseltä ajankohdalta. Voi jestas! Toivottavasti mä muistan mennä sinne häihin!!!! xD


Tätä sitten hääkakuksi. Onhan heinäkuu ja mansikka-aika!


Mitä pitopalveluihin tulee, Salon seudulla oli muitakin pitopalveluita, joita harkitsimme. Sukulaiseni kuitenkin vakuuttelivat, että Ruukin Krouvi tekee takuuvarman hyvää sapuskaa. Uskon, että valitsimme parhaan vaihtoehdon. 

Yllättäen Ruukin Krouvin juhlamenu oli myös kaikista tarjouksista edullisin, vaikka uskon, että se on myös laadukkain. Jotkut pitopalvelut halusivat, että olisimme itse luetelleet, mitä pöytään laitetaan. Meidän mielikuvituksemme ei riittänyt siihen. Eikö juuri pitopalvelu voisi käyttää tässä omaa osaamistaan ja vinkata tilaisuuteen sopivia ruokia? Minusta heidän pitäisi osata tarjota jotain, eikä jättää kaikkea asiakkaan harteille.

Ruukin Krouvi tarjosi meille vain yhden menuvaihtoehdon. Se kuulosti todella hyvältä, joten tarjoukseen oli helppo tarttua. Tietenkin menu on vain ehdotus ja sitä saa muokata, mutta tarkoitan nyt, että en itse olisi osannut toivoa juhlapöytäämme ryytipojaksi "paholaisen hilloa", jos se ei olisi valmiiksi lukenut menuehdotuksessa. ;)

Alkoholijuomat haemme itse Virosta.
Alkumaljaksi tulee kuohuviiniä.

Menun hintaan sisältyvät kakkukahvit. Saamme valita kakun itse, mutta voin sanoa, että mielikuvitus ei kyllä lentänyt tässäkään kohtaa ja tilasimme sitten ihan perinteisen mansikkakakun. Öö, mitä muuta se olisi voinut olla? Niinku suklaata vai? :D En siis todellakaan ole kokki tai kondiittori ammatiltani, haha! Mansikka on ihan jees. Onhan heinäkuu!

Jäi mietityttämään juomapuoli. Ei siis alkoholi, vaan ihan perusjuomat, kuten vesi. Mitä niitä oikein pitäisi olla? Kotikaljaa pyysimme, mutta tarvitsisiko myös olla tyyliin mehua tai maitoa?

Sulho ja bestman lähtevät huomenna hakemaan viinejä Virosta. He aikovat lähteä ilman autoa, enkä ihan ymmärrä, miten neljä kättä riittää ziljoonan pullon tuomiseen. Ehkä mun ei tarvitsekaan ymmärtää. Kunhan pullot on sitten juhlapaikalla 13.7. Luotan noihin miehiin, enkä vaivaa päätäni asialla sen enempää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti