lauantai 27. heinäkuuta 2013

Onnellisen avioliiton salaisuus on...

Piristin päivääni lukemalla, minkälaisia ohjeita häävieraamme antoivat onnelliseen avioliittoon. Ohjeet on aivan ihania! :)

Meillä ei ollut häissä vieraskirjaa. Sen sijaan tulostimme lappuja, joihin sai täydentää lauseita, kuten "Onnellisen avioliiton salaisuus on..." tai "Yllätä puolisosi...". Vastaukset on aivan superhauskoja! Etenkin ne, jotka on kirjoitettu vähän kieli poskella.



Esimerkiksi oma äitini käskee yllättämään puolison pukeutumalla kiinalaiseksi ja puhumalla kiinaa, kun hän tulee töistä kotiin. Ei kuulemma keksinyt parempaa ylläriä, ellei sitten lahjoittamalla puolisolle kissanpennun. :) Kissa sai muiltakin vastaajilta suurta suosiota hyvänä yllätyksenä puolisolle. Jeejee, vitsi kun mulla on fiksuja läheisiä (pieni elinikäinen kissakuume meikäläisellä)!

Yllättävän suuri osa vastauksista käsittelee suklaata. Ilmeneekin, että hyvän avioliiton salaisuus on suklaan syöminen ja lahjoittaminen rakkaalleen. Mies sai myös seuraavanlaiset erilliset ohjeet: "Älä koskaan... väitä, että vaimo syö liikaa suklaata".

Toinen yllättävä tapa pitää avioliitto kukoistavana on olla HILJAA. Kaksi eri vastaajaa mainitsi onnellisen avioliiton salaisuudeksi kyvyn olla hiljaa tai hiljaisuuden ylipäätään (!). Aikamoista. Mahtaako meidän avioliitosta nyt tulla onnellista ollenkaan... Mulle on työlästä jo pelkän viiden sekunnin hiljaisuus. En edes huomaa, miten alan taas selittää jotain, vaikka oisin vakaasti päättänyt olla hiljaa! :D

Kuva: Esko Lius

Puolison voi myös yllättää "jääkaapilla". Rakkaus kasvaa, kun "mies tekee omatoimisesti kotitöitä komentamatta".

Yksi lemppariohjeistani on: "Älä koskaan... anna periksi (jos olet oikeassa)". Hehe! :)

Filosofisiakin lausahduksia kertyi, kuten: "Rakkaus on kuin kasvi, mikä tarvitsee kokonaishuollon lisäksi kevät-, kesä-, syys- ja talvihuoltotoimenpiteitä."

Kiitos kaikista ihanista vastauksista, rakkaat vieraat! Säilömme vastaukset jonkinlaiseen hääkansioon. :)

Latasin tuon kysymyslapun Projektina häät -blogista, missä se oli vapaasti tarjolla kaikkien käyttöön. Tässä suora linkki blogin tulosteisiin, jos joku muukin kiinnostuu kysymyslapusta:  http://projektinahaat.blogspot.fi/p/tulosteet.html
Kiitos kovasti kyseiselle blogistille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti