maanantai 27. toukokuuta 2013

Projekti: miehelle persoonallinen kihla

Jos minä pähkäilin sormuksen kanssa kauan, ei ollut päätös helppo miehellekään. Valkokullan ja keltakullan välillä piti vähän puntaroida ja sitten miettiä, miten sormuksesta saisi hiukan persoonallisemman, omanlaisen. Koska mies ei keksinyt, mitä erilaista haluaisi, tilasimme hänen sormuksensa ilman mitään ”omaa persoonallista juttua”. Ehkä sormusta voi muokata sitten jälkikäteen.

Miehen sormuksen hankimme TT-Kullasta. Kultaseppä teki toivotunlaisen sormuksen päivässä (!) ja edulliseen hintaan. Kävimme katsastamassa ja tinkimässä hinnat useassa muussakin kultakaupassa, kunnes palasimme hattu kädessä takaisin TT-Kultaan.

Lopputulos on tyylikäs keltakultainen flakkasormus, 5,5 milliä leveä ja sisältä pyöristetty, jotta käyttö on mukavampaa.

Meitin kihlat <3

Upea, sopii miehen sormeen täydellisesti! Aloin pitkästä aikaa tykätä keltakullasta, kun ihailin sormusta ensikertaa. Keltakulta on juhlavan ja arvokkaan näköistä. Uskon, että se tekee paluun lähivuosina valkokullan suosion jälkeen.

Keltakulta on muutenkin hyvä valinta miehelle, joka tekee paljon käsillään. Valkokultaista sormusta saisimme olla rodinoimassa jokaisen halonhakkuun jälkeen ;)



Mies kaipailee yhä edelleen, että sormukseen saataisiin jotain jännää, esimerkiksi päälle kaiverrettu kuva tai kuvio. Kultasepät Andreasen Tampereella tekee laadukkaita kaiverruksia sormusten pintaan, joten jos sulho vielä intoutuu sormuksen muokkaamiseen, suuntaamme sitten sinne.

Jälkikäteen on kuulemma vaikeampi tehdä sormuksen pintaan kuvaa kuin jos se olisi jo otettu huomioon vahamallissa. Parasta olisi siis tilata sormus kuvalla, eikä viedä valmista sormusta käsiteltäväksi. Kuva saadaan toki aikaiseksi valmiiseenkin sormukseen.

Miksei miehille ole timantteja tai mitään jännää?? On sitten kyse kengistä tai sormuksista, naisilla riittää loputtomasti valikoimaa, mutta miehille ei ole mitään.

1 kommentti: