maanantai 5. elokuuta 2013

Kiitoskortit palautuspostiin

Kiitoskorttien tilaaminen tuntuu nyt jotenkin äärimmäisen vaikealta.

Onnistuneimmat hääpotretit meistä ovat hyvin vaaleasävyisiä. Kuvat on otettu aurinkoa kohden, ja ne ovat sävyiltään romanttisen haaleita. Ne ovat tosi tyylikkäitä tietokoneen ruudulla, mutta käytännössä haaleus ei toimi. Kun vaaleasävyiset potretit teettää paperikuviksi, lopputulos on lähinnä valkoinen. Kuva menettää vähätkin värisävynsä ja siitä on vaikea erottaa yhtään mitään. Ongelma on suurin kiitoskorteissa.

Tilasimme Ifolorilta jo yhdet kiitoskortit, ja siinä haalea tunnelmallinen kuva ei kestänyt kuvatulostusta. Jäljelle jäivät hailukat punaiseen taittavat naamat. Kuva näytti korttiin tulostettuna epäonnistuneelta otokselta. Pistimme siis kortit takaisin asiakaspalautuksena. Ei niitä voi käyttää. Onneksi Ifolorilla on tyytyväisyystakuu.

Nyt on sitten tilattava uudet kortit. Olemme pläränneet potrettikuvia edestakaisin, ja onneksi joukosta löytyy edes yksi kuva, jossa on kunnon värit, molemmilla on silmät auki ja jota voimme käyttää kiitoskorteissa. Sama kuva päätynee kehyksiinkin, kun vaihtoehtoja ei oikein ole. Sääli! Onnistuneimpia otoksia on siis katseltava vain tietokoneelta.

Haaleat sävyt eivät valitettavasti kestä printtiä.
Koneella kuvat näyttävät kuitenkin upeilta.
Kuva: Karina Boissonnier
Kuvia ei saa kopioida!

Vielä kun osaisi valita fiksun kokonaisuuden Ifolorin korteista. Olen katsellut esimerkiksi Smartphoton, Eirikuvan ja Now & Foreverin valikoimaa, mutta mikään ei oikein miellytä. En tiedä, mitä etsin, mutta tähän mennessä ainoa suht järkevä pohja on Ifolorilla. Tykkään siitä, että myös kortin sisäpuolelle voi laittaa kuvia, koska tekstiä on vähän ja muutoin jää "hukkatilaa".

Millainen on tyylikäs kiitoskortti? Tällä hetkellä oikein mikään ei näytä silmissäni hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti